LogoSVH2014b

Nieuw op de site

Op onze nieuws pagina vindt u het laatste nieuws, waaronder het nieuws over onze activiteiten.AW-Logo-DEF-Zwart p2

Algemeen

Wie in de duinen wandelt of fietst komt ze ongetwijfeld een keer tegen: atlantikwall-overzichtskaartDuitse bunkers uit de Tweede Wereldoorlog.  Maar niet iedereen zal weten dat ze de zichtbare overblijfselen zijn van de Atlantikwall, een 5200 kilometer lange verdedigingslinie die liep van Noorwegen tot Zuid-Frankrijk. Het verhaal van de Atlantikwall gaat over de bouw en de militaire betekenis, maar ook over minder bekende aspecten als de massale evacuaties, de sloop en wederopbouw. De bunkers en andere overblijfselen vormen een herinneringslandschap dat verwijst naar het donkere verleden van de Tweede Wereldoorlog. 

Cultuureducatie

Op verschillende plaatsen langs de kust zijn overblijfselen van de Atlantikwall uit de Tweede Wereldoorlog zichtbaar. Er zijn zelfs bunkers te bezoeken. Het herinnert ons aan de Tweede Wereldoorlog.
Er zijn steeds minder mensen die de Tweede Wereldoorlog zelf hebben meegemaakt. Daarom is het belangrijk dit verhaal door te geven aan toekomstige generaties.
En wat weten leerlingen van deze generatie van deze verdedigingslinie?

Via deze pagina willen we scholen een handleiding bieden om met leerlingen uit groep 7 en 8 stil te staan bij een stukje geschiedenis dat lokaal beschikbaar is.

Lokaal beschikbaar betekent dat een stukje geschiedenis live te zien en te beleven is. Ook in Hellevoetsluis zijn er interessante resten te zien van de Atlantikwall.

Fietstocht

Over Voorne en Putten is een fietstocht uitgezet die u langs atlantikwall-fietskaartdiverse verdedigingswerken voert. Een uitbreiding hierop toont onderdelen van de Atlantikwall die niet in de standaard route zijn opgenomen.

Rond Hoek van Holland is er een 30km lange fiets tocht te maken. Zie de folder.

 

Openingstijden

Onze bezoekersruimte is toegankelijk afhankelijk van de geldende corona maatregelen.

Kijk voor alle activiteiten in de activiteiten kalender.

Facebook

Adverteerders

Fotoboeken