LogoSVH2014b

Nieuw op de site

Op onze nieuws pagina vindt u het laatste nieuws, waaronder het nieuws over onze fotospeurtocht.
Fotospeurtocht.AW-Logo-DEF-Zwart p2

Speurtocht op de wallen

Op zondagmiddag 6 juni 2021 gaan we weer verder met onze activiteiten in 2021. En uiteraard Coronaproof. Het aantal mensen dat mee kan doen is beperkt.

Wat gaan we doen?

Gezinnen met kinderen kunnen meedoen met een leuke fotospeurtocht over de wallen achter fort Haerlem. Onze bezoekersruimte zal fungeren als een soort loket. Men kan dus niet naar binnen, maar men kan bij deur de materialen voor de speurtocht afhalen. Rond de verdedigingswerken zal een gids van onze stichting nog het e.e.a. kunnen uitleggen aan de deelnemers. Want een speurtocht is leuk, maar het is nog leuker als je er ook iets van opsteekt. We gaan dus zeker proberen om kinderen met meer kennis te laten gaan dan dat ze komen.

Kinderen gaan in groepjes met hun ouders of begeleiders op zoek naar diverse objecten aan de hand van foto's. Bij die objecten zijn foto's verstopt met een letter.
Het zijn dus mensen/gezinnen die allen op hetzelfde adres wonen en dus prima met elkaar op pad kunnen.
Als alle letters gevonden zijn komt men terug naar de kazerne waar de gevonden letters in een puzzel verwerkt kunnen worden.

Voor een impressie kunt u kijken naar een video die door Linq media is gemaakt.

Speuren over de wallen en ook nog wat kennis opdoen van dit bijzondere militaire erfgoed, wie wil dat niet?

Door de Corona maatregelen dient er vooraf te worden ingeschreven. Elk kwartier kunnen er groepjes starten. De eerste mogelijkheid is om 13:30 uur. Er is niet veel plek, dus reageer snel als u ook wilt speuren over de wallen van Hellevoetsluis.

Inschrijving is per gezin (mensen dus van één en hetzelfde adres). Reservering is definitief als u daarvoor van ons een bevestiging ontvangen heeft.
De kosten bedragen € 2,50 per kind. De kosten dienen vooraf te worden betaald. Wij informeren u daarover als wij uw deelname kunnen bevestigen.
Naast de speurtocht krijgen de deelnemende kinderen ook nog een kleine versnapering. Voor ouders/begeleiders is er koffie of thee to go te koop.

Aanmelden 


 

Geen grootse activiteiten met Voorne in Stelling in het komende Pinksterweekend (22 tot en met 24 mei 2021). De Corona maatregelen staan dat niet toe. Dat is begrijpelijk, maar wel heel jammer. Jammer omdat deze activiteit altijd veel bezoekers trekt die zich prima vermaken.

Om Voorne in Stelling niet stil voorbij te laten gaan is er wel een fietsroute die leidt langs het vele militair erfgoed dat Voorne rijk is. Het beleven hiervan kan met een door ons gemaakte fietstocht. De hele route is 51 km. maar kan ook in delen worden gedaan. Dat bepaalt u zelf.

Op een aantal plekken zijn er bordjes met het logo van Voorne in Stelling en een QRcode, door het scannen van die code komt u op een website met meer informatie over die specifieke plek. Deze bordjes zijn alleen op zaterdag 22 mei, zondag 23 mei en maandag 24 mei aanwezig.

Routebeschrijving ophalen?

Bij de kazerne Haerlem zullen op zaterdag 22 mei, zondag 23 mei en op maandag 24 mei vrijwilligers aanwezig zijn van 10:00 uur tot 12:00 uur waar u een gratis routebeschrijving kunt ophalen.
U kunt ook een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan krijgt u de beschrijving via e-mail.

Voor meer informatie over de fietsroute kunt u op het logo te klikken.

Voorne in stelling


 

Wat een prachtig bericht in het AD!

Mooi als het werk zo gewaardeerd wordt. Ondanks de lastige tijd tijdens deze pandemie proberen we de moed erin te houden en toch activiteiten aan te bieden.
Zo hebben we op zondag 5 april speurtochten aangeboden voor gezinnen met kinderen. Dit was een succes en dit zullen we dus zeker gaan herhalen.

2021 04 09 Efforts prijs


 

In deze Corona tijd kunnen we als vrijwilligers organisatie ook niet bij elkaar komen en dat is natuurlijk jammer. Andere jaren zijn we in de winter actief door kennis te delen onder elkaar als vrijwilligers. Voor elke avond wordt dan door één van de vrijwilligers een onderwerp voorbereid en gepresenteerd. Op die avond luisteren en discussieren we dan over het onderwerp. Dit zijn altijd plezierige avonden. Ook nieuws van het bestuur van vrijwilligers wordt gedeeld. Heeft er iemand iets gelezen of heeft een ander een militair historische plaats of museum bezocht, dan wordt ook dat gedeeld.
Nu dat nu niet kan zullen we binnenkort online via video vergaderen kennis gaan delen. Dat is natuurlijk heel anders, maar op deze wijze hopen we toch elkaar te spreken en in ieder geval weer wat kennis op te doen.

Door de beperkingen kunnen we ook onze donateurs weinig bieden, maar ook zij kunnen deelnemen aan deze online kennis deling.

Mocht u geinteresseeerd zijn om ook vrijwilliger te worden bij onze organisatie dan kunt u contact opnemen door een e-mail bericht te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of u kunt bellen met 06 - 312 54 909.


 

Openingstijden

Gedurende de periode dat de Corona maatregelen van kracht zijn is onze bezoekersruimte niet toegankelijk.

 

Kijk voor alle activiteiten in de activiteiten kalender.

Facebook

Adverteerders

Fotoboeken