LogoSVH2014b

Nieuw op de site

Op onze nieuws pagina vindt u het laatste nieuws, waaronder het nieuws over onze activiteiten.AW-Logo-DEF-Zwart p2

 

Erfgoed is een zo vanzelfsprekend element in onze leefomgeving, dat we er vaak niet meer bij stilstaan dat het ons iets te vertellen heeft. Erfgoed is niet alleen een tastbare afdruk van onze cultuurhistorie, maar heeft als gedeeld verleden ook gevoelswaarde en een zeker samenbindend vermogen.

Erfgoededucatie omvat een breed spectrum aan activiteiten voor allerlei publieksgroepen, die zowel kennis en begrip als beleving van erfgoed tot doel hebben. Erfgoededucatie is ook: leren over, door en met erfgoed.

Uiteraard willen wij als Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis het militair erfgoed ook bij leerlingen onder de aandacht brengen. Van basisschool tot het voortgezet onderwijs en verder. Daarom hebben we een divers aanbod waarin hopelijk veel activteiten benoemd worden die interessant en leuk kunnen zijn voor leerlingen, maar ook voor docenten.

Lees meer over cultuureducatie (waar erfgoededucatie deel van uit maakt) op deze site.

Erfgoed met klasse(n)

Stichting Verdedigingswerken doet mee met dit schoolproject.

Basisscholen van Hellevoetsluis kunnen middels dit project kosteloos kennis maken met het cultureel erfgoed van Hellevoetsluis.klasse
Voor stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis kunnen groepen 5 de kazerne Haerlem en de omgeving bezoeken. Tijdens een leerzame ochtend of middag krijgen de kinderen van alles en nog wat te weten over de militarie historie van Hellevoetsluis. Luisteren, maar ook doe activiteiten horen bij dit bezoek.
Het aanvragen van een bezoek kan door contact met ons op te nemen.

Eerste Wereldoorlog

Nederland was neutraal in de Eerste Wereldoorlog. Dat betekent niet dat er militair niets gebeurde, integendeel. Nederland stond vier jaar op scherp om een eventuele indringer terug te slaan. De impact van deze neutraliteit was groot en heeft sporen achter gelaten o.a. in de vorm van militair erfgoed. 

Een bezoek betekent dat kinderen een triviant spel spelen en er een rondleiding gegeven wordt. Na dit bezoek hebben de leerlingen kennis opgedaan over deze tijdsperiode in de vaderlandse geschiedenis.
Dit bezoek duurt ongeveer een uur en een kwartier. Meer informatie kunt u krijgen door contact met ons op te nemen.

Sporen Tweede Wereldoorlog

Dit onderdeel biedt kansen voor docenten van het middelbaar onderwijs in het kader van erfgoededucatie.

Er zijn steeds minder mensen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Daarom is het belangrijk nu zoveel mogelijk informatie van ooggetuigen vast te leggen. Tijdens de uitvoering van dit project breiden lelerlingen hun kennis uit over de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog.

Op de site : www.sporenww2.nl vind u de informatie over dit aanbod.

Openingstijden

Onze bezoekersruimte is toegankelijk afhankelijk van de geldende corona maatregelen.

Kijk voor alle activiteiten in de activiteiten kalender.

Facebook

Adverteerders

Fotoboeken