LogoSVH2014b

Nieuw op de site

Op onze nieuws pagina vindt u het laatste nieuws, waaronder het nieuws over onze activiteiten.AW-Logo-DEF-Zwart p2

De tiende keer Voorne in stelling?

 

Voorne in stelling

Helaas nu nog even niet, maar er is nog wel iets leuks!

Zoals wellicht al werd verwacht, wordt de tiende editie wederom uitgesteld. We hadden een datum van 22 en 23 mei 2021 gepland, maar het moge duidelijk zijn dat we ook deze keer moeten wachten om voor de tiende keer deze mooie activiteit te kunnen organiseren. Wat beiden we wel aan? Een interessante fietsroute!

Fietsroute langs forten, bunkers en meer

Om dit evenement niet helemaal te vergeten is de fietroute beschikbaar. Tijdens het pinksterweekend van zaterdag 22 mei tot en met maandag 24 mei is de fietsroute ook interactief doordat op diverse plaatsen interessante locaties zullen worden voorzien van informatie door middel van bordjes met een QRcode. Door het scannen van die code wordt u geleidt naar extra informatie.
Het fietsen langs de route wordt daardoor dus nog extra interessant. De volledige route is 51 km. maar u kunt de route naar eigen believen inkorten.

De route is gebaseerd op het fietsknooppuntensysteem. U volgt de genummderde witgroene borden in de richting van de pijl van knoopunt naar knooppunt. In een enkel geval wordt afgeweken van de directe route naar een knooppunt, dat wordt dan aangegeven in de beschrijving en in de gpx file.

Overigens is het advies om tijdens de route een smartphone met internet toegang mee te nemen. Onderweg kunt u dan extra informatie bekijken.

Routebeschrijving

Om zo volledig mogelijk onderweg te worden geïnformeerd wat er te zien is is er een routebeschrijving met informatie op te vragen. U kunt die aanvragen door een verzoek te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We sturen u dan een PDF document met de informatie.
Speciaal voor deze fietsactiviteit zijn er op zaterdag 22 en zondag 23 mei vrijwilligers van onze stichting bij de kazerne Haerlem voor het uitgeven van routebeschrijvingen van deze bijzondere uniek fietsroute.
U kunt tussen 10:00 uur en 12:00 uur op beide dagen langs komen om de routebeschrijving op te halen en eventueel uitleg te krijgen over de route.

U kunt de routebeschrijving ook downloaden door op het logo bovenin dit bericht te klikken.

Fietsapp

Voor het gebruik met een fietsapp(zoals Topo GPS) is er een gpx file beschikbaar die in een fietsapp ingelezen kan worden om op die manier de route te fietsen.
De fietsroute als gpx bestand kan aangevraagd worden door een bericht te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We sturen u dan het gpx bestand met de route.

Hieronder ziet u de route zoals die over Voorne loopt.

 

 

Op onderstaande kaart ziet u de fietsknooppunten (groen) en locaties (oranje) met militair erfgoed.

Routekaart 2021

Fotowedstrijd

Maak tijdens het Pinksterweekend een zo origineel mogelijke selfie bij een militair historisch object op de fietsroute van Voorne in Stelling. Mail je selfie uiterlijk 29 mei naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De winnaar van de gratis privé rondleiding t.w.v. 45,- (voor een huishouden) zal t.z.t. worden vermeld op de website.

 

 

Openingstijden

Onze bezoekersruimte is toegankelijk afhankelijk van de geldende corona maatregelen.

Kijk voor alle activiteiten in de activiteiten kalender.

Facebook

Adverteerders

Fotoboeken