LogoSVH2014b

Nieuw op de site

Op onze nieuws pagina vindt u het laatste nieuws, waaronder het nieuws over onze activiteiten.AW-Logo-DEF-Zwart p2

 

In de Kazerne Haerlem, een gebouw uit 1881, zijn er voor onze stichting twee ruimtes ingericht.

Ruimte001

De grootste, de bezoekersruimte, is gesitueerd op de begaande grond in het zuidelijke gedeelte van de Kazerne Haerlem aan het Plein Fort Haerlem te Hellevoetsluis.

Hier kunnen wij op een unieke manier onze bezoekers ontvangen, lezingen en bijeenkomsten geven en ook onze eigen gespreksmomenten organiseren.

Naast de normale inrichting met tafels, stoelen en banken en een kleine counter is de bezoekersruimte ook voorzien met moderne communicatiemiddelen. Er kunnen video’s en elektronische presentaties worden getoond. Ook bestaat hier voor ons de mogelijkheid speciale boekwerken, kalenders, folders en flyers te presenteren en te verkopen.

Ruimte002

Middelpunt van de ruimte zijn de diverse afbeeldingen die in lichtbakken gesitueerd zijn, die bij elkaar in een uitstekend overzicht, de ontwikkeling van de vestinghaven en de verdedigingswerken door de eeuwen heen laten zien. Door middel van oude documenten, plattegronden, foto’s en tekeningen, die allen chronologisch gerangschikt zijn, krijgt de bezoeker een volledig beeld.

In de kleine nevenruimte is de keuken en de opslag van de stichting ondergebracht. Het geheel wordt afgerond met een garderobe en WC.

Naar wens kan de bezoeker koffie, thee, frisdranken en kleine versnaperingen kopen.

Soldatenkamer

In één van de kelders van de kazerne Haerlem hebben we een soldatenkamer ingericht zoals die eruit heeft gezien rond 1900. Bedden, en diverse gebruiskvoorwerpen geven zo een beeld van de omstandigheden waarin de soldaten in die tijd moesten verblijven. Tevens is daar de maquette te zien van de kazerne.

20170323 122020 2 Klein

Een aantal panelen met afbeeldingen neemt de bezoeker mee terug in de tijd van de Eerste Wereldoorlog.
Tijdens rondleidingen zullen we deze ruimte bezoeken, tenzij dat door de corona maatregelen niet mogelijk is.

Openingstijden

Onze bezoekersruimte is toegankelijk afhankelijk van de geldende corona maatregelen.

Kijk voor alle activiteiten in de activiteiten kalender.

Facebook

Adverteerders

Fotoboeken