Maanlichtwandeling op maandag 25 maart  2024
 


Een mooie kans om de verdedigingswerken te bekijken bij maanlicht. Dat is een aparte ervaring omdat dan de speciale verlichting bekeken kan worden. Deze verlichting is kort na het afronden van de restauratie aangebracht en kent een bijzondere projectie.

Rondleiding

Er wordt om 19:15 uur verzameld bij de kazerne Haerlem. Vandaar zullen we een korte wandeling maken over het front I-II. De kunstverlichting op het front I-II is verrassend en dat komt heel mooi tot uiting in het donker. De maan zal daarbij (bij een heldere hemel) zorgen voor een geheimzinnig uitziend landschap. Tijdens de wandeling vertellen wij u graag over een aantal bijzondere objecten.

Wellicht kunnen we ook nog een kijkje nemen in het Kruit- en Projectielenmagazijn. Dit is alleen nog afhankelijk van het programma aldaar voor die avond.

Na afloop is er warme chocolademelk met slagroom  en een koek,
Daarbij wordt er een korte film vertoond  over de Eerste Wereldoorlog. Alhoewel Nederland neutraal was, waren soldaten gedurende vier jaar uit hun dagelijks leven gehaald om paraat te staan in het geval Nederland toch zou worden aangevallen, dit had dus de nodige impact op het leven in Nederland.

De aanleiding voor de "Grote oorlog" zal met dit stukje film worden belicht. (de film duurt ca. 20 minuten)

Er is beperkt plaats voor deze rondleiding.

Warme kleding, stevige schoenen en een zaklamp zijn geen overbodige luxe. De kosten voor deze wandeling bedragen € 5,00 per persoon.


Foto is van Kees Ribbens (24-10-2015)

© 2021 - 2024 Fronttaal | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel