LogoSVH2014b

Nieuw op de site

Op onze nieuws pagina vindt u het laatste nieuws, waaronder het nieuws over activiteiten tijdens Corona.AW-Logo-DEF-Zwart p2

De huidige situatie rondom het Corona virus is voor ons de aanleiding om alle activiteiten voor de komende weken te staken. Wij vinden dat natuurlijk jammer, maar de veiligheid van onze bezoekers maar zeker ook van onze vrijwilligers staat bovenaan.

Zodra de situatie het weer toelaat zullen wij onze activiteiten weer op pakken. Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten dan kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. klikken om u aan te melden voor onze nieuwsbrief. Een e-mail adres is daarvoor voldoende.

En ondertussen...........
Verdedig uzelf tegen Corona!

 


 

Woensdag 21 oktober 2020 gaat de Bunker-escape NIET door.

Corona gooit roet in het eten.
Helaas, maar de veiligheid van onze bezoekers en onze vrijwilligers staat bovenaan.

Zodra de situatie het weer toe laat zullen we deze activiteit zeker weer oppakken.

Als Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis organiseren we een Corona proef Bunker-escape voor kinderen op woensdagmiddag 21 oktober 2020. Deze escape is speciaal voor kinderen, die samen met begeleiders, van harte welkom zijn.
Speciaal in de week van de herfstvakantie, om er even lekker tussenuit te zijn.

In een heuse bunker moet je proberen om door puzzels op te lossen, te ontsnappen. Ontsnappen kan alleen door het kraken van de code. Uiteraard wordt er niemand daadwerkelijk echt opgesloten maar als spelvorm aangeboden.

Wie is er klaar voor dit bijzondere spel en kraakt op tijd de code en gaat voor eeuwige roem?

Leeftijd maakt niet uit, als kinderen maar kunnen lezen en eenvoudig kunnen rekenen. Uiteraard verwachten we dat het hele gezelschap mee helpt met het zoeken naar de oplossing. Een gezelschap zien we als kinderen en volwassenen die samen een huishouding vormen. Door de krappe ruimte is deze maatregel ten tijde van Corona noodzakelijk.

militair kwartier hellevoetsluis

Wie kunnen mee doen?

Kinderen kunnen deelnemen onder begeleiding van ouders/volwassenen. Per ronde kan één gezelschap spelen. Spelrondes zijn er om 13:00 uur, 13:45 uur, 14:30 en 15:15 uur.

Via Fortresse Holland zijn er combikaarten te koop die voordeel bieden. Met een HiP gezinskaart krijgt u korting of is deelname zelfs helemaal gratis.
Voor meer informatie gaat u naar https://www.fortresseholland-hellevoetsluis.nl/hip-combi-kaart/.

De kosten per deelnemer zonder een HiP kaart bedragen € 3,00 per persoon. Deze prijs geldt ook voor begeleiders. Een zaklamp is handig.

Deelnemen aan deze Bunker-escape kan alleen door aan te melden via onderstaande knop.

Aanmelden


 

Op zondag 4 oktober is onze laatste rondleiding met open inschrijving. Door de Corona maatregelen is het aantal plaatsen beperkt. Al een paar weken is de rondleiding om 13:00 uur voor de kustbatterij volgeboekt.
Dat is natuurlijk jammer en daarom gaan we op zondag 4 oktober een extra rondleiding aanbieden om 14:00 uur over de kustbatterij.

Voor meer informatie over die rondleiding gaat u naar de pagina over de maandelijkse rondleiding.

U kunt zich ook hier direct aanmelden.

Aanmelden


 

OMD logo met BGL CMYK klein 20mm

Stenen, beton en veel aarde. De vesting van Hellevoetsluis staat vol met militair erfgoed. Ooit de belangrijkste marinehaven van Nederland, beroemd en berucht. De bescherming van die belangrijke haven is de oorzaak van dat vele erfgoed. In 1880 vind de laatste grootste uitbreiding plaats, een kustbatterij wordt aangelegd. Regelmatig geven wij rondleidingen, maar tijdens Open Monumentendag doen we natuurlijk wat extra's.

kazerne
Op zaterdag 12 september wordt deze jaarlijkse dag landelijk gehouden. Vanwege de Corona uitbraak zijn er natuurlijk ook bij ons aangepaste regels. Zo zullen we op deze dag alleen op afspraak rondleidingen geven om het aantal beheersbaar te houden. De rondleidingen over de kustbatterij duren elk een half uur en er is een keuze uit een drietal opties.

  • Een kijkje in de soldatenkamer in de kazerne Haerlem;
  • Bij een bezoek aan de caponnière gaat men ondergronds naar kanonkazematten en torpedostation;
  • Het kanon van 24 IJzer staat stoer op de wal, het verhaal achter dit superkanon krijgt u te horen.

De eerste rondleiding is om 10:00 uur en zo zullen we elk half uur een rondleiding aanbieden. De laatste rondleiding is om 16:30 uur. Aanmelden kan door onderaan dit bericht te klikken op de knop aanmelden.

Alle rondleidingen zijn gratis!

Vesting rondleiding

Speciaal tijdens Open Monumentendag is er ook een rondleiding over de vesting van Hellevoetsluis. Tijdens deze rondleiding gaan we naar plekken die normaal niet worden bezocht. Zo kan men ook een kijkje nemen in het bomvrij logies op de wal achter theater Twee Hondjes. Diverse deuren gaan open die anders gesloten blijven. Deze rondleiding duurt ongeveer twee uur en start om 13:00 uur.

Batterij op de Noorddijk

Ook dit jaar zullen we rondleidingen geven op de batterij op de Noorddijk, in de volksmond fort Noorddijk. Normaliter niet toegankelijk. Een mysterieus groen eiland midden in de polder. Ten tijde van dreiging was dit een waker in water. Temidden van geinundeerde polders hield men vanuit deze batterij de dijken in de gaten.

Noorddijk

Als u zich wilt aanmelden voor een rondleiding op Noorddijk, gaat u naar de site van het Zuid-Hollands landschap.

Voor de rondleidingen in de vesting van Hellevoetsluis klikt u op onderstaande knop.

Aanmelden


 

Openingstijden

Gedurende de periode dat de Corona maatregelen van kracht zijn is onze bezoekersruimte niet toegankelijk.

 

Kijk voor alle activiteiten in de activiteiten kalender.

Facebook

Adverteerders

Fotoboeken