LogoSVH2014b

Nieuw op de site

Op onze nieuws pagina vindt u het laatste nieuws, waaronder het nieuws over activiteiten tijdens Corona.AW-Logo-DEF-Zwart p2

Voor deze woensdagmiddag is aanmelden helaas niet meer mogelijk. Alle tijdstippen zijn volgeboekt. Wel kunt u via de knop aanmelden aangeven dat u interesse heeft voor een volgend moment dat de bunker escape wordt aangeboden.

 

Als Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis organiseren we een Corona proef Bunker-escape voor kinderen op woensdagmiddag 22 juli 2020. Deze escape is speciaal voor kinderen, die samen met begeleiders, van harte welkom zijn.

In een heuse bunker moet je proberen om door puzzels op te lossen, te ontsnappen. Ontsnappen kan alleen door het kraken van de code. Uiteraard wordt er niemand daadwerkelijk echt opgesloten maar als spelvorm aangeboden.

Wie is er klaar voor dit bijzondere spel en kraakt op tijd de code en gaat voor eeuwige roem?

Leeftijd maakt niet uit, als kinderen maar kunnen lezen en eenvoudig kunnen rekenen. Uiteraard verwachten we dat het hele gezelschap mee helpt met het zoeken naar de oplossing. Een gezelschap zien we als kinderen en volwassenen die samen een huishouding vormen. Door de krappe ruimte is deze maatregel ten tijde van Corona noodzakelijk.

militair kwartier hellevoetsluis

Wie kunnen mee doen?

Kinderen kunnen deelnemen onder begeleiding van ouders/volwassenen. Per ronde kan één gezelschap spelen. Spelrondes zijn er om 13:00 uur, 14:00 uur en om 15:00 uur.

Via Fortresse Holland zijn er combikaarten te koop die voordeel bieden. Met een HiP gezinskaart krijgt u korting of is deelname zelfs helemaal gratis.
Voor meer informatie gaat u naar https://www.fortresseholland-hellevoetsluis.nl/hip-combi-kaart/.

De kosten per deelnemer zonder een HiP kaart bedragen € 3,00 per persoon. Deze prijs geldt ook voor begeleiders. Een zaklamp is handig.

Deelnemen aan deze Bunker-escape kan alleen door aan te melden via onderstaande knop.

Aanmelden


 

Het Corona of COVID-19 virus heeft ervoor gezorgd dat er van overheidswege restricties zijn opgelegd aan instellingen, die ook gevolgen hebben voor onze activiteiten.
Per 1 juni 2020 is het voor musea toegestaan om publiek toe te laten met een maximum van 30 personen.
We hebben een protocol opgesteld met als doel om binnen de Corona maatregelen veilig activiteiten te organiseren. Veilig voor u als bezoeker en veilig voor onze vrijwilligers.

Het protocol is goedgekeurd zodat we ons voorbereiden op onze eerste Corona proef geplande activiteit, rondleidingen op zondag 7 juni 2020.

Het aantal personen dat kan deelnemen is beperkt dus raden wij u aan niet te lang te wachten met aanmelden.
We zijn nu druk bezig om deze activiteit goed voor te bereiden zodat we met een gerust hart van start kunnen. Binnenkort kunt u meer informatie verwachten waaronder ook hoe u zich kunt aanmelden. Wilt u er zeker van zijn dat u niets mist dan kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief en u bent dan als eerste op de hoogte.

Als u de nieuwsbrief wilt ontvangen kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. klikken.

Voor algemene informatie over onze activiteiten kunt u kijken op onze pagina's met activiteiten. Navigeert u daarvoor naar "Bezoekersinformatie" en dan "Activiteiten". Op de pagina: https://www.fronttaal.info/bezoekersinformatie/activiteiten/maandelijkse-rondleidingen-tijdens-corona vindt u direcht infomatie over de rondleidingen.


 

Corona

 

Update

We bevinden ons in een bijzondere en onzekere situatie. Door de nieuwe maatregelen omtrent het COVID 19 virus zijn evenementen en bijeenkomsten verboden tot 1 juni. Dit is een situatie van overmacht en betekend voor o.a. Voorne in stelling dat dit mooie evenement niet kan plaats vinden dit jaar en dat we veel andere inmiddels geplande activiteiten moeten annuleren. Voor iedereen die hierbij betrokken is komt dit als een enorme teleurstelling. Helaas zijn deze maatregelen noodzakelijk. We hebben in ieder geval de intentie om Voorne in Stelling volgend jaar te organiseren in het gebruikelijke weekend van Pinksteren (22 en 23 mei 2021).

Hieronder een overzicht van activiteiten die in ieder geval voor ons NIET doorgaan:

  • Eerste maandelijkse rondleiding 4 april 2020;
  • Paaspuzzelspeurtocht 12 en 13 april 2020;
  • Activiteiten rondom 5 mei, 75 jaar bevrijding;
  • Tweede maandelijkse rondleiding 3 mei 2020;
  • Openstelling Hemelvaartsdag
  • Voorne in stelling 30 en 31 mei 2020;
  • Bunkerdag 6 juni 2020;
  • Vestingcode 6 juni 2020.

Verder is natuurlijk de vraag hoe lang de crisis nog aanhoudt en wanneer wij weer kunnen starten met onze activiteiten.

Zodra we meer weten over de datum voor onze activiteiten dan zullen we dat via Facebook, maar ook via onze website delen.
Wij wensen een ieder veel gezondheid toe in deze moeilijke tijden.


 

Op vrijdagavond 6 maart 2020 organiseren wij als stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis een wandeling bij volle maan. 

Een mooie kans om de verdedigingswerken te bekijken bij maanlicht. Dat is een aparte ervaring omdat dan de speciale verlichting bekeken kan worden. Deze verlichting is kort na het afronden van de restauratie aangebracht en kent een aantal speciale projecties.

Rondleiding

Er wordt om 19:00 uur verzameld bij de kazerne Haerlem. Vandaar zullen we een korte wandeling maken over het front I-II. De kunstverlichting op het front I-II is verrassend en dat komt heel mooi tot uiting in het donker. De maan zal daarbij (bij een heldere hemel) zorgen voor een geheimzinnig uitziend landschap. Tijdens de wandeling vertellen wij u graag over een aantal bijzondere objecten.

Nacht van de nacht Kees Ribbens 2

Foto is van Kees Ribbens (24-10-2015)

Wellicht kunnen we ook nog een kijkje nemen in het Kruit- en Projectielenmagazijn. Dit is alleen nog afhankelijk van het programma aldaar voor die avond.

Na afloop is er warme chocolademelk met slagroom. Daarbij wordt er een korte film vertoond  over de Eerste Wereldoorlog. Alhoewel Nederland neutraal was, waren soldaten gedurende vier jaar uit hun dagelijks leven gehaald om paraat te staan in het geval Nederland toch zou worden aangevallen. Dit had dus de nodige impact op het leven in Nederland.

De aanleiding voor de "Grote oorlog" zal met dit stukje film worden belicht.

Er is beperkt plaats voor deze rondleiding.

Warme kleding, stevige schoenen en een zaklamp zijn geen overbodige luxe. De kosten voor deze wandeling bedragen € 4,00.

Aanmelden


 

Openingstijden

Gedurende de periode dat de Corona maatregelen van kracht zijn is onze bezoekersruimte niet toegankelijk.

 

Kijk voor alle activiteiten in de activiteiten kalender.

Facebook

Adverteerders

Fotoboeken