LogoSVH2014b

Nieuw op de site

Op onze nieuws pagina vindt u het laatste nieuws, waaronder het nieuws over activiteiten tijdens Corona.AW-Logo-DEF-Zwart p2

Sinds 2013 maken we gebruik van een van de kelders in de kazerne Haerlem. De bedoeling was om hier iets te gaan maken wat bijdraagt aan het presenteren van een stukje militaire historie. Er waren wel ideeën, maar tot een goede uitwerking kwam het maar niet.
Dankzij één van onze vrijwilligers, Cor Buys, is het ons gelukt om een hele mooie aanvulling te bieden bij de rondleiding over het militair erfgoed van Hellevoetsluis. Er werden schetsen gemaakt op basis van de eerder ideeën. Een begroting werd opgesteld en geld gedoneerd door het DeltaPORT donatiefonds. Materialen werden gekocht en de werkzaamheden gepland.
Het werk vlotte goed en reeds na een aantal weken waren er al mooie resultaten te zien. Inmiddels is de ruimte helemaal klaar en kan bekeken worden. Om hier een mooi moment van te maken hebben we op 9 september 2017 deze ruimte feestelijk geopend.
Om 13:00 uur heeft wethouder Margriet den Brok van Hellevoetsluis de kelder geopend. Hierbij werden door de voorzitter van onze stichting naast Cor Buys ook de overige vrijwilligers in het zonnetje gezet. De wethouder was zeer onder de indruk van de inrichting van de kelder. Ze verrast over hetgeen er te zien was. Een diorama van een soldatenkamer zoals die er uit zou kunnen hebben gezien aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Daarnaast een aantal informatie panelen met platen uit dezelfde periode.
Na de officiele opening was er natuurlijk tijd voor taart.

Taart opening

We zijn als stichting heel blij met deze mooie uitbreiding van te bekijken objecten.

Openingstijden

Gedurende de periode dat de Corona maatregelen van kracht zijn is onze bezoekersruimte niet toegankelijk.

 

Kijk voor alle activiteiten in de activiteiten kalender.

Facebook

Adverteerders

Fotoboeken