LogoSVH2014b

Nieuw op de site

Op onze nieuws pagina vindt u het laatste nieuws

Lezing WO1
Bunkerdag verslag
Flak bedding hersteld
AW-Logo-DEF-Zwart p2

In november 1918 kwam er met een wapenstilstand een einde aan de bloederige oorlog die miljoenen levens had gekost. Hoewel Nederland neutraal was gebleven, kreeg de bevolking te maken met toenemende schaarste aan voedsel en brandstof. Ook op Voorne-Putten vormde de periode 1914-1918 veelbewogen jaren. Er waren in en rond de vestingsteden Hellevoetsluis en Brielle duizenden militairen gelegerd, waarvoor al die tijd onderdak en voedsel nodig waren. Ze bereidden zich voor met oefeningen, bouwden barakken en brachten de Stelling van de Monden van de Maas in staat van verdediging. Toen het land echter niet in oorlog betrokken raakte, dreigden de manschappen zich te gaan vervelen, zodat ze toneel-, sport- en muziekverenigingen oprichtten. Intussen spoelden de zeemijnen aan op de stranden bij Rockanje en Oostvoorne en waren de zware bombardementen in Vlaanderen als doffe onweersklappen vanaf de Brielse Catharijnetoren te horen.

Kazerneloods4

Historicus Bob Benschop van het Streekarchief neem u deze ochtend mee naar de mobilisatiejaren 1914-1918 op Voorne-Putten.

De lezing wordt gehouden, 100 jaar nadat de wapenstilstand op 11 november 1918 van kracht werd. De datum is dus 11 november 2018. Het tijdstip 11:00 uur en de locatie is onze bezoekersruimte in kazerne Haerlem. De kosten bedragen € 5,00 per persoon, dit is inclusief twee maal koffie of thee.

Aanmelden is mogelijk door via onderstaande knop het formulier in te vullen. Na aanmelding ontvangt u nog nadere informatie.

Aanmelden


 

Openingstijden

Tijdens onze maandelijkse rondleidingen (elke eerste zondag van de maand) van april tot en met oktober van 12:30 tot 15:30 uur.


Gedurende de maanden juli en augustus, elke zondag van 13:00 tot 16:00 uur.


Tijdens overige activiteiten.

Kijk voor alle activiteiten in de activiteiten kalender.

Facebook

Adverteerders

Fotoboeken