LogoSVH2014b

Nieuw op de site

Op onze nieuws pagina vindt u het laatste nieuws

Lezing Wolga-Tataren
Bunkerdag verslag
Flak bedding hersteld
AW-Logo-DEF-Zwart p2

Tataren op Voorne! September 1943- januari 1945

In de Tweede Wereldoorlog maakte de bevolking van Voorne kennis met Russen in Duitse dienst. Alhoewel ze ‘Russen’ werden genoemd, ging het feitelijk om Wolga-Tataren die aan het oostelijke front krijgsgevangen waren gemaakt door de Duitsers en in het 826ste bataljon onder leiding van Ernst Schermuly ingezet werden bij de verdediging van de westgrens van het Duitse rijk. In haar lezing vertelt Nadet Somers over de lotgevallen van deze mannen en hoe de lokale bevolking tegen hen aan keek. Het onderzoek naar de Wolga-Tataren is nog niet afgerond; zij hoopt door het geven van deze lezing ook tips uit het publiek te krijgen.

Wolga Tateren klein

Een Duitse en een Tataarse militair bij kazerne Haerlem in Hellevoetsluis. Bron: familiearchief weduwe Lunny.

De lezing wordt gehouden op woensdag 30 januari 2019. De kosten bedragen € 5,00 per persoon, dit is inclusief twee maal koffie of thee. Donateurs betalen de helft.
Als u donateur wilt worden kunt u daar op deze pagina meer informatie over vinden.

Aanmelden is mogelijk door via onderstaande knop het formulier in te vullen. Na aanmelding ontvangt u nog nadere informatie.

Aanmelden


 

Openingstijden

Tijdens onze maandelijkse rondleidingen (elke eerste zondag van de maand) van april tot en met oktober van 12:30 tot 15:30 uur.


Gedurende de maanden juli en augustus, elke zondag van 13:00 tot 16:00 uur.


Tijdens overige activiteiten.

Kijk voor alle activiteiten in de activiteiten kalender.

Facebook

Adverteerders

Fotoboeken