LogoSVH2014b

Nieuw op de site

Op onze nieuws pagina vindt u het laatste nieuws

Bunkerdag 2019
Voorne in Stelling 2019

Rondleidingen van startAW-Logo-DEF-Zwart p2

Langs de kust van Nederland zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers, gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, springen het meest in het oog. Normaal zijn deze fascinerende betonnen kolossen gesloten voor het publiek, maar op zaterdag 25 mei 2019 van 10.00 tot 17.00 uur zijn bunkers van Zeeland tot de Waddeneilanden voor één dag open!

Logo Bunkerdag 2019

De vesting van Hellevoetsluis behoorde als Stützpunkt XXVIII (Steunpunt 28) tot de Atlantikwall. Op het front I-II herinnert een Duitse bunker hier nog aan. Maar er is meer te zien dat direct met de Atlantikwall te maken heeft.

Daarom organiseren wij op deze dag speciale begeleide wandelingen, "Sporen van de Tweede Wereldoorlog". We starten om 11:00 uur en vervolgens elk uur en de laatste maal om 16:00 uur vanuit onze bezoekersruimte met een korte presentatie om vervolgens met een gids op pad te gaan. We maken een wandeling door de vesting van Hellevoetsluis en zullen op diverse plekken stil staan om daar te vertellen over hetgeen herinnert aan de Tweede Wereldoorlog. De meeste plekken geven deze herinneringen niet bloot zonder dat verteld wordt wat de geschiedenis van die plek is. Met feiten en foto's nemen we u mee terug naar de periode van de Tweede Wereldoorlog.
De tour duurt ongeveer 1 uur en komt langs sporen van de Tweede Wereldoorlog. Om van deelname verzekerd te zijn kunt u zich aanmelden. De kosten van deze tour zijn € 3,00 voor volwassenen. Kinderen tot 12 jaar betalen € 1,50. Mensen met een Bunkerdag ticket(polsbandje) kunnen gratis deelnemen aan de tour.

Aanmelden

Die dag zal de Geschutsbunker van het type 612 vanaf 10:00 uur tot 17:00 uur geopend zijn waarbij een gids paraat staat om over deze bunker te vertellen. Deze geschutsbunker vind u achter de hoofdwachtstraat in de vesting van Hellevoetsluis. Te herkennen aan de vlag met het Atlantikwall logo. Bezoek aan de 612 is gratis.

AW-Logo-DEF-Zwart p2

De Tweede Wereldoorlog had een grote impact op het leven van de Nederlandse burgers. Vrijheid was toen zeker niet vanzelfsprekend. Vele restricties maakten het leven van de bevolking niet makkelijk. Verhalen van die mensen zullen tijdens de Bunkerdag bij ons te horen zijn. Met deze verhalen wordt het alleen maar duidelijk hoe wij onze vrijheid moeten koesteren. Volgend jaar in 2020 vieren we 75 jaar vrijheid.
Neemt u plaats in een Nederlandse kazemat en luister naar die verhalen. De inloop is vrij.

75 jaar vrijheid RGB

Met het entreebewijs voor de Bunkerdag zijn alle opengestelde bunkers op 25 mei van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken en kunt u deelnemen aan de verschillende activiteiten. 
Een Bunkerdagticket kost € 6,- voor kinderen van 4 t/m 12 jaar kost dit € 3,-. Kinderen onder de 4 jaar zijn gratis. Deze tickets zijn op 25 mei bij ons te koop. Wilt u geen bunkerdagticket, maar wel deelnemen aan de tour dan kost deelname € 3,00 en voor kinderen jonger dan 13 jaar is dit € 1,50.

Meer informatie over de bunkerdag kunt u vinden op de site www.bunkerdag.nl. Ook vind u daar locaties waar activiteiten in het kader van Bunkerdag 2019 georganiseerd worden. In de directe omgevins is dat in Ouddorp, Rockanje en Westvoorne.

Wilt u meer informatie over de activiteit in Hellevoetsluis dan kunt u een e-mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of kijk op onze activiteitenpagina.


 

Openingstijden

Tijdens onze maandelijkse rondleidingen (elke eerste zondag van de maand) van april tot en met oktober van 12:30 tot 15:30 uur.


Gedurende de maanden juli en augustus, elke zondag van 13:00 tot 16:00 uur.


Tijdens overige activiteiten.

Kijk voor alle activiteiten in de activiteiten kalender.

Facebook

Adverteerders

Fotoboeken