LogoSVH2014b

Nieuw op de site

Op onze nieuws pagina vindt u het laatste nieuws

Vleermuisexcursie
Rondleidingen van start
Paaspuzzelspeurtocht
Bunkerdag 2019AW-Logo-DEF-Zwart p2

Vleermuisexcursie op 19 april 2019

Deze excursie is helaas helemaal volgeboekt.
U zich nog wel aanmelden voor de reservelijst. Mochten er nog mensen afzeggen dan zullen we de reservelijst gebruiken om plaatsen op te vullen.

 

Vleermuizen zijn schitterende zoogdieren. Op de kustbatterij van Hellevoetsluis is de caponnière ingericht voor de vleermuizen om te kunnen overwinteren. De afgelopen winters echter zijn er geen vleermuizen gevonden die in de caponnière overwinteren. Deze status betekent dat we dit object niet kunnen betreden gedurende de winterperiode. Vleermuizen zouden door opwarming vroegtijdig wakker kunnen ontwaken.

2010 10 05 Caponnière 006 Medium

Op de avond van 19 april organiseren we een vleermuisexcursie geleidt door Jan Alewijn Dijkhuizen. Jan Alewijn is een echte vleermuiskenner die veel weet van deze beesten.

Voorafgaand aan de excursie is er eerst een inleiding over deze bijzondere dieren. Vervolgens gaan we in de schemering naar buiten om op zoek te gaan naar vleermuizen in de vesting van Hellevoetsluis. Er moeten er genoeg te zien zijn en zien we ze niet dan zullen we ze zeker horen door het gebruik van batdetectoren.

We beginnen om 20:00 uur en om ongeveer 22:00 zal deze excursie zijn afgelopen. Naast de vleermuizen lopen er gidsen mee van onze stichting om evt. vragen over het militair erfgoed te kunnen beantwoorden. Als vleermuiskenner zal Jan Alewijn Dijkhuizen aanwezig zijn die ons meeneemt op deze avond.
De excursie begint om 20:00 uur. Na inschrijving ontvangt u nog nadere informatie. De kosten bedragen € 5,00 p.p. Kinderen jonger dan 12 jaar betalen de helft evenals donateurs.

Wilt u deelnemen, meldt u zich dan aan via onderstaande knop.

Aanmelden

 


 

Openingstijden

Tijdens onze maandelijkse rondleidingen (elke eerste zondag van de maand) van april tot en met oktober van 12:30 tot 15:30 uur.


Gedurende de maanden juli en augustus, elke zondag van 13:00 tot 16:00 uur.


Tijdens overige activiteiten.

Kijk voor alle activiteiten in de activiteiten kalender.

Facebook

Adverteerders

Fotoboeken