LogoSVH2014b

Nieuw op de site

Op onze nieuws pagina vindt u het laatste nieuws, waaronder het nieuws over het Haringvlietweekend.AW-Logo-DEF-Zwart p2

OMD logo met BGL CMYK klein 20mm

Stenen, beton en veel aarde. De vesting van Hellevoetsluis staat vol met militair erfgoed. Ooit de belangrijkste marinehaven van Nederland, beroemd en berucht. De bescherming van die belangrijke haven is de oorzaak van dat vele erfgoed. In 1880 vind de laatste grootste uitbreiding plaats, een kustbatterij wordt aangelegd. Regelmatig geven wij rondleidingen, maar tijdens Open Monumentendag doen we natuurlijk wat extra's.

kazerne
Op zaterdag 12 september wordt deze jaarlijkse dag landelijk gehouden. Vanwege de Corona uitbraak zijn er natuurlijk ook bij ons aangepaste regels. Zo zullen we op deze dag alleen op afspraak rondleidingen geven om het aantal beheersbaar te houden. De rondleidingen over de kustbatterij duren elk een half uur en er is een keuze uit een drietal opties.

  • Een kijkje in de soldatenkamer in de kazerne Haerlem;
  • Bij een bezoek aan de caponnière gaat men ondergronds naar kanonkazematten en torpedostation;
  • Het kanon van 24 IJzer staat stoer op de wal, het verhaal achter dit superkanon krijgt u te horen.

De eerste rondleiding is om 10:00 uur en zo zullen we elk half uur een rondleiding aanbieden. De laatste rondleiding is om 16:30 uur. Aanmelden kan door onderaan dit bericht te klikken op de knop aanmelden.

Alle rondleidingen zijn gratis!

Vesting rondleiding

Speciaal tijdens Open Monumentendag is er ook een rondleiding over de vesting van Hellevoetsluis. Tijdens deze rondleiding gaan we naar plekken die normaal niet worden bezocht. Zo kan men ook een kijkje nemen in het bomvrij logies op de wal achter theater Twee Hondjes. Diverse deuren gaan open die anders gesloten blijven. Deze rondleiding duurt ongeveer twee uur en start om 13:00 uur.

Batterij op de Noorddijk

Ook dit jaar zullen we rondleidingen geven op de batterij op de Noorddijk, in de volksmond fort Noorddijk. Normaliter niet toegankelijk. Een mysterieus groen eiland midden in de polder. Ten tijde van dreiging was dit een waker in water. Temidden van geinundeerde polders hield men vanuit deze batterij de dijken in de gaten.

Noorddijk

Als u zich wilt aanmelden voor een rondleiding op Noorddijk, gaat u naar de site van het Zuid-Hollands landschap.

Voor de rondleidingen in de vesting van Hellevoetsluis klikt u op onderstaande knop.

 


 

Openingstijden

Gedurende de periode dat de Corona maatregelen van kracht zijn is onze bezoekersruimte niet toegankelijk.

 

Kijk voor alle activiteiten in de activiteiten kalender.

Facebook

Adverteerders

Fotoboeken