LogoSVH2014b

Nieuw op de site

Op onze nieuws pagina vindt u het laatste nieuws, waaronder het nieuws over onze activiteiten.AW-Logo-DEF-Zwart p2

Op 11 september 2021 is het weer Open Monumentendag. Uiteraard werken wij daar graag aan mee. Een dag waarbij Erfgoed in de schijnwerpers staat en op vele plekken de deuren open staan.

Wij zullen op die dag op fort Noorddijk rondleidingen verzorgen en vanuit onze bezoekersruimte in de kazerne Haerlem in vesting van Hellevoetsluis.

Noorddijk

Voor het fort Noorddijk dient men zich aan te melden. Dit ook om de onderlinge afstand te borgen. De rondleidingen zitten helaas vol, maar een spontaan bezoek is nog mogelijk, alleen een rondleiding lukt dus niet.

Noorddijk

Hellevoetsluis

Vanuit onze bezoekersruimte bieden we vanaf 10:00 uur tot 16:00 uur korte rondleidingen aan van maximaal een half uur. U kunt daarbij kiezen uit rondleidingen naar:

  • De caponnière.
    Een ondergronds object voor het bedienen van mijnen en voor de flankverdediging.
  • Het grote ijzeren kanon met een kaliber van 24 cm.
    Dit grote kanon is bijzonder omdat het de eerste grote achterlader was voor het Nederlandse leger.
  • De soldatenkamer in de kazerne.
    Hier kunt u zien hoe soldaten met velen op een klein oppervlak moesten slapen en leven.

Bezoekersruimte

Onze bezoekersruimte met algemene informatie over de verdedigingswerken van Hellevoetsluis is geopend. Hier kunt u vrij binnen kijken. Gezien de Corona maatregelen zijn drie gezelschappen tegelijkertijd binnen welkom.

Ook kunt u bij ons terecht voor een kopje koffie/thee of fris. U kunt daarvoor bij onze bezoekersruimte buiten plaats nemen op ons mini terras.

Vestingwandeling

Deze rondleiding is helaas volgeboekt. U kunt nog wel een dergelijke wandeling maken tijdens het Haringvlietweekend. Gaat u daarvoor naar onze pagina waar u zich kunt aanmelden voor activiteiten.

Met regelmaat organiseren we rondleidingen over de wallen direct achter de kazerne Haerlem. Met de vestigwandeling gaan we juist de andere kant op. We maken een mooi rondje door de hele vesting en dan specifiek over de wallen.

We starten hiervoor ook bij de kazerne Haerlem. Het wordt wel een lange wandeling dus doet u stevige schoenen aan. We starten om 13:00 uur. Hiervoor dient u zich wel aan te melden om te voorkomen dat de groep te groot wordt.

We zullen op een aantal plekken open deuren aantreffen zoals bij het bomvrij logies.

om201500015

 


 
 

 

Openingstijden

Onze bezoekersruimte is toegankelijk afhankelijk van de geldende corona maatregelen.

Kijk voor alle activiteiten in de activiteiten kalender.

Facebook

Adverteerders

Fotoboeken