LogoSVH2014b

Nieuw op de site

Op onze nieuws pagina vindt u het laatste nieuws, waaronder het nieuws over activiteiten tijdens Corona.AW-Logo-DEF-Zwart p2

 

Tijdens volle maan op woensdagavond 4 februari nam stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis u mee voor een bijzondere wandeling over de kustbatterij.

Het was een koude avond met een volle maan. De hemel was redelijk helder, hierdoor waren diverse sterren te zien waaronder, Orion grote beer, kleine beer en zo kon ook de poolster gevonden worden.

 

Om 19:00 uur werd er  verzameld bij de kazerne Haerlem om van daar voor een speciale wandeling over het front I-II te wandelen. Onderweg werd stil gestaan bij de speciale verlichting die op de kustbatterij is geïnstalleerd. Op diverse plaatsen zijn er met lichteffecten uitingen gerealiseerd die een relatie hebben met het militaire verleden van dit deel van Hellevoetsluis. 

De speciale sfeer bij volle maan was een aparte ervaring.

Aan het eind was er een heerlijke warme kop chocomel en marshmallows. Vervolgens werd er een korte film over WOI getoond waarbij ingezoomd werd op de aanleiding voor het ontstaan van deze grote oorlog.

Openingstijden

Gedurende de periode dat de Corona maatregelen van kracht zijn is onze bezoekersruimte niet toegankelijk.

 

Kijk voor alle activiteiten in de activiteiten kalender.

Facebook

Adverteerders

Fotoboeken