LogoSVH2014b

Nieuw op de site

Op onze nieuws pagina vindt u het laatste nieuws, waaronder het nieuws over activiteiten tijdens Corona.AW-Logo-DEF-Zwart p2

Op zondag 3 april gaan we weer van start met onze maandelijkse rondleidingen over het militaire erfgoed van Hellevoetsluis. Op deze zondag kunt u onder leiding van een gids een wandeling maken over de kustbatterij, georganiseerd door stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. 

Na de winterperiode waarin we niet stil gezeten hebben, gaan we weer met vol enthousiasme op pad.

Tijdens deze rondleiding hoort u waarom in Hellevoetsluis deze grote kustbatterij is gebouwd, en vertellen wij u wat de functie was van de vele stenen en betonnen objecten op de vestingwallen van Hellevoetsluis.

We kijken natuurlijk even in de enige bunker op het front I-II, het deel van de Vesting waar de rondleiding gaat plaats vinden.  
Uiteraard zullen we ook uitleg geven over het grote gereconstrueerde kanon.
Ook dalen we af in de caponnière, een object waar het torpedostation zich bevond met twee kanonkazematten voor de flankverdediging.

Daarbij nemen we ook een kijkje in de kazerne Haerlem, waar de kustartilleristen hun onderdak vonden en waar de restauratie ervoor gezorgd heeft dat een aantal bijzondere elementen weer in oude staat zijn hersteld. Daarbij nemen we een kijkje in een van de kelders van de kazerne.

Rondleiding

De kosten voor een rondleiding bedragen € 3,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar betalen de helft. Kinderen jonger dan 5 jaar zijn gratis.

De rondleiding start om 13:00 uur. Aanmelden is noodzakelijk. U kunt voor deelname hier een formulier invullen. Na aanmelding ontvangt u meer informatie. Heeft u geen beschikking over internet dan kunt u ook telefonisch reserveren op nummer:  06 31 25 49 09.

Aanmelden kan tot uiterlijk 12 uur voor de start van de rondleiding.
Na opgave ontvangt u nadere informatie.

Op zondag 1 mei is de volgende maandelijkse rondleiding van 2016 en ook daar kunt u zich alvast voor inschrijven..

Openingstijden

Gedurende de periode dat de Corona maatregelen van kracht zijn is onze bezoekersruimte niet toegankelijk.

 

Kijk voor alle activiteiten in de activiteiten kalender.

Facebook

Adverteerders

Fotoboeken