Onze Ruimte


In de Kazerne Haerlem, een gebouw uit 1881, werden tijdens de laatste restauratie uit 2012 twee ruimtes speciaal voor de Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis voorzien. 
De grootste, de ontvangstruimte, is gesitueerd op de begaande grond in het zuidelijke gedeelte van de Kazerne Haerlem aan het Plein Fort Haerlem te Hellevoetsluis. Hier kunnen wij op een unieke manier onze bezoekers ontvangen, lezingen en bijeenkomsten geven en ook onze eigen gespreksmomenten organiseren.

Naast de normale inrichting met tafels, stoelen en banken en een kleine counter is de ontvangstruimte ook voorzien met moderne communicatiemiddelen.
Er kunnen video’s en elektronische presentaties worden getoond. 
Middelpunt van de ruimte zijn de grote lichtbakken gesitueerd aan de langste muur, die bij elkaar in een uitstekende overzicht de ontwikkeling van de havenvesting en de verdedigingswerken door de eeuwen heen laten zien.

Door middel van oude documenten, plattegronden, foto’s en tekeningen, die allen chronologisch gerangschikt zijn, krijgt de bezoeker een volledig beeld.In de kleine nevenruimte is de keuken en de opslag van de stichting ondergebracht. Het geheel wordt afgerond met een garderobe en toilet.
Op wens kan de bezoeker koffie, thee, frisdranken en kleine versnaperingen kopen.

Soldatenkamer

In een van de kelders van de kazerne Haerlem hebben we een soldatenkamer ingericht zoals die eruit heeft gezien rond 1900. Bedden, en diverse gebruiksvoorwerpen geven zo een beeld van de omstandigheden waarin de soldaten in die tijd moesten verblijven. 

Tevens is daar de maquette te zien van de kazerne.
Een aantal panelen met afbeeldingen neemt de bezoeker mee terug in de tijd van de Eerste Wereldoorlog.

 

© 2021 - 2024 Fronttaal | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel