Kanonniers Hellevoetsluis


De Kanonniers zijn een onderdeel van de Schietvereniging Hellevoetsluis.


De huidige vesting van Hellevoetsluis dateert uit de 18e eeuw (1715) en is één van de best bewaard gebleven verdedigingswerken in Nederland. Met een wandeling over de wallen en langs de haven proef je het maritieme, historische en artilleristen verleden op vele plaatsen.

De opgestelde kanonnen binnen de vesting getuigen hiervan. Aan de zuidwest zijde van de vesting vind je de kustbatterij, deze stamt uit de 19e eeuw, waar zich ook een door de Duitsers gebouwde kanonbunker bevindt. De kustbatterij omvat verder een aantal emplacementen voor kustgeschut, een kazerne, een kruit- en projectielen- magazijn. De diverse bezienswaardigheden zijn dagelijks vrij toegankelijk.
De vesting Hellevoetsluis is in zoverre bijzonder, daar zij is gebouwd om de haven te beschermen en in 2e instantie voor de bevolking. De Artillerie Commissie van Schietvereniging Hellevoetsluis verzorgt het kanonschieten. Zij heeft tot taak tijdens festiviteiten, viering van historische- en/of maritieme gebeurtenissen, een optreden te verzorgen, op verzoek van de Stichting Kanonniers Hellevoetsluis (SKH). Onze kanonniers zijn speciaal opgeleid voor het op authentieke wijze behandelen en afvuren van deze schitterende historische kanonnen.


De data van het demonstratie schieten.

 

 

 

UitvalgeschutRichtmiddelenBuskruitKanon 36 pondKanon 60 pond 

Plattegrond
Vesting Hellevoetsluis

© 2021 - 2023 Fronttaal | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel