Openstelling


Ook dit jaar zijn er openstellingen en dat willen we natuurlijk graag laten weten. Enthousiaste vrijwilligers maken het mogelijk om vaker onze deur te openen en publiek deelgenoot te maken van het bijzondere militaire erfgoed van Hellevoetsluis.

Kijk in onze agenda voor de openstellingen.

Vrijwilligers vertellen u dan graag hoe de Hellevoetse vesting zich door de tijd heeft ontwikkeld om de zo belangrijke marinehaven te verdedigen. We hebben daarvoor panelen die elk een belangrijke periode laten zien. Aan de hand van oude kaarten kunt u zien en horen hoe die ontwikkeling is gegaan.

De toegang is gratis.

 


De bezoekersruimte met de display tafels


Wanneer zijn we geopend?
De dagen dat we geopend zijn vindt u op onze pagina met de kalender. Vaker open zouden we willen, maar dan heb we meer vrijwilligers nodig, Help je mee?
Wat is er verder te zien?Een blik in de soldatenkamer
U kunt ook een kijkje nemen in onze soldatenkamer. Wellicht kunt u daar het zweet van de kanonniers nog ruiken. We kunnen u ook daar het ingenieuze waterafvoersysteem laten zien.
Vraagt u voor een kijkje even een vrijwilliger. De soldatenkamer is namelijk niet direct vanuit onze bezoekersruimte te betreden.

Soldatenkamer

 

 

 

 

 

 


U kunt ook even kort luisteren naar het verhaal over onze grote trots, het 24 cm IJzer.
Dit kanon staat nu fier op de wal en kijkt dreigend over het water. In die tijd de grootste achterlader in het Nederlande leger.
Wist u dat er 13 van op de Hellevoetse vesting gestaan hebben?
Vrijwilligers lopen dan even met u mee.

Kinderen kunnen zich omkleden tot een heuse soldaat.
Altijd leuk voor een foto!

 

 

© 2021 - 2024 Fronttaal | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel