Rondleiding Kustbatterij
1 september 2024


Deze rondleiding behandeld de periode tot en met de neutraliteitsperiode van de Eerste Wereldoorlog. 

We starten met een inleiding waarom Hellevoetsluis een vesting heeft. Vervolgens nemen we u mee over de voormalige kustbatterij over het front I-II. We bezoeken diverse locaties waarbij een deskundige gids u verteld over de objecten die er te zien zijn. Zo komen we langs de diverse geschutsbeddingen waar o.a. het 24 cm IJzer geschut heeft gestaan. 

We staan uitgebreid stil bij het grote kanon dat in juni 2013 hier is terug geplaatst. Door een subsidie van Europa was het mogelijk om een authentieke loop te herstellen en op te nemen in een complete reconstructie.

Het Kruit en projectielenmagazijn mag natuurlijk ook niet gemist worden. Helaas kunnen we daar niet binnen kijken. Wel zullen we de caponnière van binnen bekijken. Een obejct dat geheel onder de grond verborgen is met zijn torpedostation en kanonkazematten. Hier hebben we diverse grotere vondsten van de restauratie uitgestald.

De rondleiding over de kustbatterij start om 13:00 uur en duurt anderhalf uur.

Naast deze locaties is er nog veel meer te zien, maar meer dan in anderhalf uur bekeken kan worden. Voor diegene die er dan na deze rondleiding nog geen genoeg van hebben, kunnen we ook nog een kijkje nemen we in de enige Duitse geschutsbunker die Hellevoetsluis rijk is. Uiteraard slaan we dan de 360 graden bedding die daarbij hoort niet over.

Annuleren van tickets.

Alleen de nog beschikbare rondleidingen worden hieronder getoond.

© 2021 - 2024 Fronttaal | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel