Bunkerdag -  25 mei 2024

 

 


  

Activiteiten tijdens Bunkerdag

Bezoekersruimte

Onze bezoekersruimte is tijdens Bunkerdag geopend vanaf 10:00 uur tot 17:00 uur. Hier vind u veel informatie over de verdedigingswerken van Hellevoetsluis, waaronder dus ook informatie over de Tweede Wereldoorlog. Hier verkopen wij ook de tickets en verwijzen wij u graag naar de opengestelde bunker, de Regelbau 612.

Bunker 612

Deze bunker is tijdens Bunkerdag te bekijken, evenals de direct daarnaast gelegen Tobruk (Ringstand 58c). In deze bunker zijn gidsen aanwezig om u er alles over te vertellen. Tevens vind u er diverse foto's uit de Tweede Wereldoorlog over Hellevoetsluis.
Direct naast de bunker kunt u in een Hollandse schuilplaats luisteren naar korte verhalen van mensen die de oorlog hebben meegemaakt.

Rondleiding

Hellevoetsluis heeft in de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol gespeeld, o.a. als thuishaven van diverse flottieljes die ingezet werden voor bewaking van de kust en riviermondingen. Ook werden vanuit Hellevoetsluis acties uitgevoerd om de konvooivaart op Antwerpen aan te vallen met Klein Kampfmittel.

Vanaf 11:00 uur tot en met 16:00 uur is er elk uur een rondleiding die u meevoert langs diverse plaatsen in de vesting van Hellevoetsluis die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. Voor de rondleiding moet u in het bezit zijn van een ticket.


LET OP:  Wij mogen tickets NIET in de voorverkoop aanbieden, wel kunt u een rondleiding reserveren.
Voor deelname aan de rondleiding heeft u een ticket nodig. Een ticket kost  voor personen vanaf 13 jaar € 7,50, kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn € 4,00.
U kunt de tickets tijdens Bunkerdag contant afrekenen in onze bezoekersruimte.
Heeft u al een ticket (armbandje) elders gekocht dan kunt u die tonen om deel te nemen aan de rondleiding.

Meer info vindt u hier.

De rondleidingen starten om:    11:00 uur  -  12:00 uur  -  13:00 uur  -  14:00 uur  -  15:00 uur 16:00 uur

© 2021 - 2024 Fronttaal | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel